Estetska stomatologija

U estetsku stomatologiju ulaze svi zahvati kojima je cilj postići visoku estetiku zuba i osmijeha, te što veću prirodnost. Keramičke krunice, ljuskice, mostovi, estetski ispuni („bijele plombe“), izbjeljivanje zubi, te čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje. Estetiku osmijeha također možemo postići i ravnanjem zubi i ispravljanjem zagriza i zubnog luka pomoću prozirnih aparatića (alignera).

Estetski ispuni – zubni karijes je kronična, složena, bakterijska infekcija koju treba fizički ukloniti i nadomjestiti adekvatnim materijalom kako bi se održalo zdravlje zuba i kako se karijes ne bi dalje širio. Uz anesteziju i najkvalitetnije materijale trudimo se vaše zube izliječiti i nadomjestiti kako bi bili što sličniji vašim prirodnim zubima.

Izbjeljivanje zubi je stomatološki zahvat kojim se pomoću određenih preparata postiže jedna ili više svjetlija nijansa zuba. Uspješnost i trajnost rezultata je individualna i ovisi o građi cakline, te životnim i prehrambenim navikama pojedinca. Zahvat nije štetan za zube.

Čišćenje zubnog kamenca i plaka je tretman uklanjanja zubnog kamenca i pigmentacija ultrazvučnim aparatom. Preporuča se odraditi taj zahvat minimalno 2 puta godišnje. Sam zahvat nije bitan samo zbog estetike, već i za zdravlje zubnog mesa. Naime, kamenac se često nakuplja ispod razine zubnog mesa te na taj način inficira i iritira zubno meso i često uzrokuje gingivitis (upaljeno zubno meso i krvarenje prilikom pranja zuba).

Pjeskarenje zuba je tretman uklanjanja sitnih pigmentacija i mrlja na zubima.

Ordinacija dentalne medicine
Kristina Crnić dr. med. dent.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak: 09-20h

i PREMA DOGOVORU

Ulica Ive Tijardovića 1B
10 000 Zagreb
Hrvatska

+385 91 60 36 056
+385 1 62 20 076
info@dentalcrnic.com

Pratite nas na društvenim mrežama:


Ordinacija dentalne medicine | Kristina Crnić dr. dent. med. | 2023.