Oralna kirurgija

Obuvaća razne kirurške zahvate od jednostavnih vađenja zuba do kompliciranih, vađenja umnjaka, zaostalih korijenova zuba, apikotomija, alveotomija, podizanje dna sinusa, nadogradnja koštanih grebena, kirurgija mekih tkiva. Svi zahvati rade se isključivo pod lokalnom anestezijom i u potpunosti su bezbolni.

Alveotomija je kirurški postupak vađenja zuba koji je potreban u slučaju da je pristup zubu otežan iz anatomskih razloga. Najčešće se radi alveotomija umnjaka, te je to rutinski kirurški zahvat, vrlo čest.

Apiktomija je kirurški postupak uklanjanja vrha korijena zuba i okolnog tkiva zahvaćenog u patološkoj leziji (npr. upali ili cističnoj tvorbi) koja se ne može sanirati klasičnim endodontskim postupkom. Pritom ne diramo vidljivi dio zuba u ustima.

Podizanje dna sinusa je zahvat potreban u situacijama kada gornja čeljust nema dovoljno kosti za ugradnju implantata zbog previše spuštenog sinusa. Ovom metodom dobivamo prostor (nadograđena kost) za sigurnu ugradnju implantata.

Augmentacija tvrdih i mekih tkiva su postupci kojima nadograđujemo kost i/ili zubno meso gdje je nastao njihov manjak uslijed dugogodišnjeg gubitka zubi. Cilj je postići čvrst koštani greben za ugradnju implantata, te zdravo zubno meso u slučaju parodontitisa.

Ordinacija dentalne medicine
Kristina Crnić dr. med. dent.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak: 09-20h

i PREMA DOGOVORU

Ulica Ive Tijardovića 1B
10 000 Zagreb
Hrvatska

+385 91 60 36 056
+385 1 62 20 076
info@dentalcrnic.com

Pratite nas na društvenim mrežama:


Ordinacija dentalne medicine | Kristina Crnić dr. dent. med. | 2023.