Usluga

Estetska stomatologija

OrdinacijaCrnic61

Estetska stomatologija – ulaze svi zahvati kojima je cilj postići visoku estetiku zuba i osmijeha, te što veću prirodnost. Keramičke krunice, ljuskice, mostovi, estetski ispuni („bijele plombe“), izbjeljivanje zubi, te čišćenje zubnog kamenca, pjeskarenje i poliranje.

Estetiku osmijeha također možemo postići i ravnanjem zubi i ispravljanjem zagriza i zubnog luka pomoću ortodontskih aparatića (fiksni apratići i aligneri).

Estetski ispuni – zubni karijes je kronična, složena, bakterijska infekcija koju treba fizički ukloniti i nadomjestiti adekvatnim materijalom kako bi se održalo zdravlje zuba i kako se karijes ne bi dalje širio. Uz anesteziju i najkvalitetnije materijale koji su već dugo godina prepoznati kao najbolji na europskom tržištu, trudimo se vaše zube izliječiti i nadomjestiti dugotrajno, te postići što veću sličnost vašim prirodnim zubima.

Izbjeljivanje zubi je estetski stomatološki zahvat kojim se pomoću određenih preparata postiže jedna ili više svjetlija nijansa zuba. Uspješnost i trajnost rezultata je individualna i ovisi o građi cakline, te životnim i prehrambenim navikama pojedinca. Zahvat nije štetan za zube.

Čišćenje zubnog kamenca i plaka je tretman uklanjanja zubnog kamenca i pigmentacija ultrazvučnim aparatom. Tretman nije bolan. Ukoliko je zubno meso upaljeno i boli, svakako dajemo anesteziju i radimo pod anestezijom. Preporuča se odraditi taj zahvat minimalno 2 puta godišnje, kod zdravog zubnog mesa i dobre higijene. Kod upale zubnog mesa, parodontoze ili loše higijene potrebno je odraditi zahvat i više od 2 puta godišnje. Sam zahvat nije bitan samo zbog estetike, već i za zdravlje zubnog mesa. Naime, kamenac se često nakuplja ispod razine zubnog mesa te na taj način inficira i iritira zubno meso i često uzrokuje gingivitis (upaljeno zubno meso i krvarenje prilikom pranja zuba).

Pjeskarenje zuba je tretman uklanjanja sitnih pigmentacija i mrlja na zubima. Nije štetan za caklinu. Često ga kombiniramo sa čišćenjem zubnog kamenca i plaka jer daje odličan „finish“ tretmanu – odlično polira zube, te daje efekt bjelijih zubi zbog skidanja pigmentacija.