Usluga

Implantologija

Implantologija

Implantologija – Zubni implantati su trajni fiksni nadomjesci kod gubitka jednog ili više zubi. Oni predstavljaju infrastrukturu(u kosti, kao zamjena za korijen izgubljenog zuba), a zubne krunice i proteze predstavljaju suprastrukturu (vidljivi dio). Implantat sraštava sa okolnom kosti (oseointegracija) te se taj način učvršćuje u čeljusti.

Ukoliko postoji nedostatak kosti i tkiva, za uspješnu ugradnju, stabilnost i dugotrajnost implantata koristimo najmodernije tehnike nadogradnji tkiva – koštane augmentacije i podizanje dna maksilarnih sinusa, koštani i vezivni transplantat i sl.

Također, koristimo krvnu plazmu bogatu faktorima rasta (prgf) – radi bržeg i boljeg cijeljenja rane, te ugodnijeg oporavka i manju postoperacijsku bol i oteklinu.

Zubni implantat kvalitetan je i trajan nadomjestak za izgubljeni zub, a veliki plus mu daje što se susjedni zubi ne diraju, odnosno ne bruse kao što je potrebno za mostove.

Pacijenti dobiju osjećaj „kao da je to njihov zub“, te se vrlo brzo naviknu na implantat.

Postoji metoda imedijatnog opterećenja implantata unutar 48 sati od ugradnje ako je povoljna situacija. Ako situacija nije povoljna za tu metodu, nakon ugradnje implantata u donjoj čeljusti čeka se 2-3 mjeseca za opterećenje suprastrukturom. U gornjoj čeljusti u toj se situaciji čeka 4-6 mjeseci za suprastrukturu.

Na implantate mogu ići zubne krunice i mostovi kao fiksno rješenje, a proteze kao polufiksno rješenje.

Kod bezube čeljusti postoji opcija za trajno fiksno rješenje ugradnjom 4-6 implantata na koje ide fiksni most (All on 4, All on 6).

U našoj ordinaciji koristimo vrhunske Bti-UniCa implantate koji spadaju u spektar premium implantata koji su na svojoj titanskoj površini obogaćeni ionima kalcija.

Kalcij pomaže bržem spajanju za samu kost, te služi za bolju čistoću same površine koja je nagrađivana od CleanImplant foundationa za najbolju čistoću površine dentalnih implantata na tržištu.

BTI implantati imaju veliki plus naspram drugim implantoloških sustava što dolaze u short duljini (5.5mm) što predstavlja veliku prednost za rješenja kod velikih koštanih gubitaka u gornjoj i donjoj čeljusti, čime se onda izbjegavaju dodatni kirurški zahvati koji su preduvjet za postavljanje implantata duljih dimenzija.

Stomatološka ordinacija roza prica logo bti