Protetika

Protetika je dio stomatologije koja se bavi zubnim nadomjescima, te korigiranjem zagriza i estetike zuba.

Keramička ljuskica služi za korigiranje estetike prednjih zuba pri čemu se priprema samo prednja strana zuba.

Keramička krunica je fiksni nadomjestak kojim se obuhvaća cijeli zub. To je idealno rješenje kod zuba s velikim karijesima koji se ne mogu kvalitetno nadomjestiti ispunom, te kod zubi koji su endodontski liječeni („izvađen im je živac“) jer ti zubi s vremenom promijene boju, te su fragilniji i podložniji lomovima. Krunica ih štiti i čini čvršćima. Također, krunice se koriste i u estetske svrhe kako bi se poboljšao izgled zuba.

Keramički most je fiksni nadomjestak kojim se nadomješta izgubljeni zub uz zube nosače koji nose tu konstrukciju. Odlično rješenje ukoliko implantati nisu mogući. Područje izgubljenog zuba je bitno nadomjestiti što prije nakon gubitka kako bi se održao jednaki zagriz, kako se susjedni zubi ne bi nagnuli prema praznom prostoru (što mijenja zagriz), te kako ne bi došlo do dodatnog gubitka kosti na mjestu izvađenog zuba.

Djelomična proteza je mobilni nadomjestak koji pacijent može sam izvaditi iz usta. Radi se u situacijama djelomičnog gubitka zubi ukoliko situacija nije povoljna za nadogradnju mostovima ili implantatima.

Totalna proteza je mobilni nadomjestak koji pacijent može sam izvaditi iz usta. Radi se u situacijama gubitka svih zubi u čeljusti ukoliko situacija nije povoljna za ugradnju implantata.

Ordinacija dentalne medicine
Kristina Crnić dr. med. dent.

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – Petak: 09-20h

i PREMA DOGOVORU

Ulica Ive Tijardovića 1B
10 000 Zagreb
Hrvatska

+385 91 60 36 056
+385 1 62 20 076
info@dentalcrnic.com

Pratite nas na društvenim mrežama:


Ordinacija dentalne medicine | Kristina Crnić dr. dent. med. | 2023.